Pressmeddelande

Äldste och syster Renlund besöker Festinord i Göteborg

”Det känns som om jag har kommit hem”, säger äldste Renlund under Festinord, en konferens för unga ensamstående vuxna i Norden och Baltikum.

Torsdagen den 1 augusti 2024 besökte äldste Dale G. Renlund och hans fru Ruth L. Renlund Festinord, en konferens för unga ensamstående vuxna (UEV) i Göteborg i Sverige. De åtföljdes av äldste Alan T. Phillips i presidentskapet för området Europa Nord, områdessjuttio och stavsledare. Konferensen blev extra speciell när äldste och syster Renlund hälsade på var och en av deltagarna innan de inledde en andakt.

Festinord är en årlig konferens för unga ensamstående vuxna i de nordiska och baltiska länderna, där platsen roterar mellan Sverige, Norge, Danmark och Finland. I år är det 50:e gången som konferensen hålls och den samlade 500 deltagare från 28 olika länder. De unga vuxna träffades i fem dagar för att stärka sin tro, knyta nya vänskapsband och ta del av sunda aktiviteter under temat ”Gläd er alltid i Herren”.

Syster Renlund berättade om deras upplevelser i Johannesburg i Sydafrika. Hon berättade om de regler som en guide gav under en safari och hur hon en gång bestämde sig för att strunta i dem. Hon sa: ”Jag försökte komma på en väg runt reglerna i stället för att se att dessa regler var till för att skydda mig. Jag är mycket bra på att rationalisera och kom på en anledning till varför reglerna inte gällde mig.”

Hon jämförde sedan sådana slags regler med vår himmelske Faders bud. Hon betonade att bakom varje bud finns trygghet och glädje och sa: ”Om vi ser vår himmelske Faders kärlek bakom vart och ett av buden blir det lättare för oss att följa dem.”

Äldste Renlund inledde sitt tal med att säga: ”Det känns som om jag har kommit hem.” Som ung tonåring bodde äldste Renlund och hans familj i Göteborg en tid. Det var under den tiden han påbörjade sin resa mot sann omvändelse och att bli en sann efterföljare till Jesus Kristus.

Han hänvisade till svensk historia och de misstag en svensk kung gjorde genom att vara för girig när han byggde ett fartyg. Kungen var fri att bygga vilket slags fartyg han ville, men var inte fri att ändra tyngdlagarna som gällde för det fartyget. Till följd av detta sjönk Vasaskeppet på sin jungfruresa inte långt efter att det lämnat hamnen. Äldste Renlund använde den här berättelsen för att illustrera att även om vi metaforiskt sett kan bygga vilket fartyg vi vill, kan vi inte välja konsekvenserna.

Äldste Renlund uppmuntrade deltagarna att bygga det slags fartyg som Gud vill att vi ska bygga. Han uppmuntrade alla att fokusera på att bygga sin tro på följande tre saker:

  1. kunskap om Guds frälsningsplan
  2. kunskap om Jesus Kristus och hans försoning
  3. kunskap om återställelsen av Jesu Kristi evangelium.

Sedan bar han ett kraftfullt vittnesbörd: ”Jag vet. Jag vet med säkerhet att Jesus Kristus lever. Det är jag helt säker på.”

Äldste och syster Renlunds besök gjorde stort intryck på deltagarna och inspirerade dem att fördjupa sin tro och leva mer fullständigt som Jesu Kristi lärjungar. En deltagare berättade om sin upplevelse och sa: ”Jag gillade det verkligen. Det gav mig stor insikt i vad jag behöver göra och hur jag ska fortsätta. Och jag tyckte om hur vänlig äldste Renlund var. Jag kände Anden.”

Efter andakten höll äldste och syster Renlund i en frågestund där de besvarade frågor från de unga ensamstående vuxna och gav insiktsfulla och upplyftande svar.

Stilguideanmärkning:Använd kyrkans fullständiga namn när det nämns första gången i artiklar om Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga. För mer information om användningen av kyrkans namn, se vår på stilguide nätet. »Stilguide - Om kyrkans namn.